Improstrings første sommerstævne!

Improstrings sommerstævne bliver afviklet for første gang fra d. 4-6 august 2017. Stævnet kommer til at foregå på godset Rønnebæksholm ved Næstved.

Fra år 1851-1854 boede Grundtvig på Rønnebæksholm. Han var lykkeligt gift med Marie Toft, f. Carlsen, der var husfrue på godset og havde arvet godset fra sin mand, Harald Toft. Allerede mens Grundtvigs første kone levede, havde han knyttet et varmt venskab med den 30 år yngre enke Marie Toft, der var højt agtet for sine egenskaber som godsejer.

Den 25. oktober 1851, kun ni måneder efter sin første kones død, giftede Grundtvig sig med Marie. Det var et lykkeligt ægteskab, hvor Grundtvigs lyriske åre sprudlede. Han skrev flere salmer og digte til hende, blandt andet ”Hvad er det, min Marie!”, og hun lod bygge en pavillon til Grundtvig i parken, som han døbte Venligheden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *